CG - BIZNIS CRNA GORA

Prosječan račun za struju u junu iznosio 25,21 eura

Crnogorska domaćinstva su u junu potrošila 81.632.458 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 6,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, odnosno 16,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom juna prošle godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,21 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 14,53 eura, dok je najveća očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila struje u vrijednosti od 30,57 eura.

– Čak 69,3 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19,15 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 10,24 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,31 odsto kupaca – navedeno je u saopštenju EPCG-a.

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 52,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 190,927 kupaca.

Rad za vrijeme praznika

Informativno – naplatni punktovi Elektroprivrede neće raditi za vrijeme praznika. Kako kažu u EPCG-u, call centar će 13. i 14. jula raditi u standardnom radnom vremenu od osam do 20 sati.

– Podsjećamo da Mastercard i Elektroprivreda Crne Gore tokom jula organizuju akciju “EPCG online portal i Mastercard za 4 eura u plusu” za sve kupce koji pripadaju grupi potrošnje “Domaćinstva”. Za kupce koji tokom jula Mastercard karticom plate majski ili junski račun putem portala EPCG, kompanija Mastercard izvršiće doplatu u iznosu od 4 eura po osnovu utrošene električne energije – poručili su u EPCG.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s