CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Tramp uputio čestitku povodom Dana državnosti CG

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom ‪13. jula‬ – Dana državnosti.

U čestitki se navodi: 

“Poštovani Predsjedniče,

U svoje ime i u ime američkog naroda upućujem čestitke Vama i narodu Crne Gore za Dan državnosti ‪13. jul.‬ Dok svijet nastavlja da se bori protiv pandemije COVID-19, Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru u njenim nastojanjima da zaustavi širenje ovog virusa.

Želim da čestitam Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO Savezu. Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu.

Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine.

Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s