CG - POLITIKA CRNA GORA

SNP: MUP da saopšti koliko CG ima državljana i otkud toliki broj birača

Socijalistička narodna partija Crne Gore tražila je od MUP-a da objasni otkud u Crnoj Gori preko 541.000 birača. Očekivano, odgovor nismo dobili, jer kakvim god da se akrobacijama služili nadležni organi, za ovaj podatak se ne može ponuditi smisleno obrazloženje.

– Sada tražimo od gospođe Milanke Baković, generalne direktorice za građanska stanja i lične isprave u MUP-u, da saopšti građanima koliko ima državljana u našoj zemlji. Podsjećamo da je, po poslednjem zvaničnom popisu iz 2011. godine, od 620.029 stanovnika bilo 571.130 državljana Crne Gore, saopštili su iz SNP-a.

Фотографија корисника SNP - Socijalisticka narodna partija Crne Gore - СНП ЦГ

Iz SNP-a tvrde da kada uzmemo u obzir zvanični podatak MONSTAT-a da maloljetna lica od 0 do 17 godina čine 22 odsto populacije, te razliku između broja stanovnika i državljana, neće biti da su podaci MUP-a o broju birača tačni. – Tražimo od gospođe Baković da objasni građanima otkud toliki broj birača jer je poznato da je državljanstvo prvi preduslov da bi neko mogao da bira i da bude biran na izborima.

“Ne želimo da vjerujemo da i lica koja nemaju državljanstvo Crne Gore imaju pravo glasa na izborima, ali u ovoj besudnoj zemlji u kojoj je DPS sve doveo do nivoa apsurda, ne bi nas ni to iznenadilo. Zato pozivamo nadležne da što prije objasne ove podatke i da otklone sumnje u regularnost izbornog procesa koje se s pravom javljaju”, istakli su iz SNP-a.

– Crna Gora je bremenita problemima svake vrste. Trese je nezapamćena društveno-politička, ekonomska, institucionalna i zdravstvena kriza. Splet svih ovih okolnosti, za koje je u najvećoj mjeri odgovoran režim Mila Đukanovića, doveo je zemlju do nikad kompleksnijeg stanja. Iz tih razloga, građanima se mora omogućiti da glasaju na poštenim i fer izborima, kako bi se konačno pronašao put izlaska iz ovih teškoća, zaključuje se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s