CG - POLITIKA CRNA GORA

SNP: MUP falsifikuje broj državljana, po njima CG za 9 godina dobila još 209.000 državljana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je saopštio da u Crnoj Gori trenutno imamo 780.540 državljana. S obzirom da smo ih po poslednjem popisu stanovništva iz 2011. godine imali 571.130, nameće se pitanje kako je Crna Gora za devet godina dobila novih 209.000 državljana, saopštili su iz SNP-a.

Sa druge strane, statistika MONSTAT-a pokazuje da se broj stanovnika za isti period povećao za samo 1.844 građana.

Znači li to da je stopa nataliteta povećana za nekoliko puta za ovih devet godina, na osnovu čega bi se moglo zaključiti da smo još po nečemu lideri u Evropi ili se radi o nekim novim ljudima sa druge planete koje mi ne poznajemo, a državljani su Crne Gore?, pitaju se u SNP-u.

“Tražimo od ministra Nuhodžića da nam dostavi podatak kada su to službenici MUP-a terenskom provjerom utvrdili podatke o državljanima Crne Gore koji ne žive u mjestu koje su prijavili kao svoje poslednje prebivalište.

Sve ovo jasno ukazuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne ažurira dobro birački spisak, odnosno da ovaj resor po potrebi falsifikuje broj državljana u svrhu zloupotrebe izbornog procesa. Ministre Nuhodžiću, Vaš potpuno promašen demanti govori da smo bili u pravu i da smo uspjeli da ogolimo pokušaj zloupotrebe Vas i Vašeg Ministarstva”, tvrde iz SNP-a.

– Nakon smjene vlasti, koja je neminovna, Socijalistička narodna partija će tražiti da krivično odgovaraju svi koji su se ogriješili o zakon. Ne možemo da ne zaključimo da se Vi više bavite prebrojavanjem onih koji idu na litije, praćenjem ko je šta napisao na društvenim mrežama o Vašem gospodaru, te kako na nekog da se primijeni što veće prekoračenje ovlašćenja, a ne onim čime bi trebalo stvarno da se pozabavite, a to je korektno i zakonito ažuriranje biračkog spiska, zaključili su iz Socijalističke narodne partije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s