CG - POLITIKA CRNA GORA

Medojević pisao ministarki Luksemburga: Državljani Luksemburga neustavno glasaju u Crnoj Gori

Poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević pisao je ministarki Luksemburga povodom uvođenja vazdušne linije između ove zemlje i Crne Gore, i mogućeg organizovanog dolaska ljudi na glasanje, koji, kako je naveo Medojević, na to nemaju zakonsko i ustavno pravo

“Poštovana Ministarka,

Koristim ovu priliku da Vas obavjestim da određeni broj državljana Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Luksemburgu, u organizaciji vladajuće komunističke partije DPS i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na izborima u Crnoj Gori, i ako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo.

Naime, Ustav reguliše biračko pravo samo za one državljane Crne Gore koji najmanje 2 godine stalno borave u zemlji. Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore više od 2 godine ( a većina više decenija) imaju stalno prebivalište i žive i rade u Luksemburgu, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori.

Nažalost, vladajuća komunistička partija DPS već decenijama, gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Luksemburgu, protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao, kolege u Parlamentu Luksemburga na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori i posebno na osnovanu sumnju da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala.

DPS godinama za ove kriminalne transporte ilegalnih birača iz Luksemburga, angažuje provjerene prevoznike u čijim vozilima su bezbjednosne službe Evrope pronalazile velike pošiljke narkotika.

Ostaje nejasno, zašto je Vlada Luksemburga odobrila letove kompanije Luxair za Crnu Goru od 19.07.-27.09. uprkos odluci EU i činjenici da je u Crnoj Gori trenutno najveće zarište COVID-19 u Evropi i da će korumpirani režim u Crnoj Gori, sasvim izvjesno koristiti ovu liniju za dovođenje ilegalnih biraća koji više od dvije godine žive u Luksemburgu. Ovi transferi biće finansirani prljavim novcem porijeklom iz crnih fondova od šverca cigareta i narkotika. Naravno, ilegalni birači iz Luksemburga , sigurno neće prijaviti ove prihode poreskim organima Luksemburga.

Koristim ovu priliku da Vas zamolim da iskoristite vaš autoritet i mehanizme koje vam stoje na raspolaganju da provjerite ove moje navode i da sankcionišete ovo kriminalno postupanje gastarbajtera iz Crne Gore koji direktno učestvuju u političkoj korupciji za novac crongorske narkomafije.

Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 30.08. ove godine, i koji krše zakone i Luksemburga i Crne Gore.

Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju.”, naveo je u pismu Medojević.

Nebojša Medojević
Predsjednik Pokreta za Promjene
Član Odbora za Odbranu i bezbjednost

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s