PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Donacijom Žarka Tomaševića pljevaljska bolnica bogatija za mobilni ultrazvučni aparat

Opšta bolnica u Pljevljima dobila je još jednu vrijednu donaciju – mobilni utrazvučni aparat .Vrijednost aparata je 15.000 eura . Sredstva za njegovu kupovinu obezbjeđena su iz donacije od 20.000 eura koliko je pljevaljskoj bolnici donirao poznati crnogorski reprezentativac porijeklom iz Pljevalja, fudbaler Žarko Tomašević. Aparat ima tri sonde: linearnu, konveksnu i kardiološku i zbog svojih izuzetnih karakteristirika značajno će unaprijediti dijagnostiku.

“Koristiće se za internističke i kardiološke pacijente, kao i za ultrazvuk kukova kod beba na dječjem odjeljenju. Kako je Opšta bolnica u Pljevljima paviljonskog tipa, ovaj aparat, zbog mobilnosti, tj.mogućnosti brzog i lakog transporta od jedne do druge odjeljenske jedinice doprinijeće rastrećenju RTG kabineta u kojem je do sada rađena sva dijagnostika, smanjiće se transport pacijenta između paviljona, a zdravstvenim radnicima omogućiti komforniji uslovi za rad. U danima borbe protiv pandemije koronavirusa, ovaj aparat će omogućiti bržu i kvalitetniju dijagnostiku i kod COVID pacijenta u našoj ustanovi. Preostali novac (5.000,00 eura) od donacije gospodinaTomaševića biće upotrijebljen za nabavku dodatne medicinske opreme ili sredstava u skladu sa potrebama”, saopšteno je iz Opšte bolnice.

Žarko Tomašević

Zahvaljujući se Tomaševiću na vrijednoj donaciji, direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Eduar Lalović, kazao je da je “naš mladi sugrađanin pokazao je i svoje velike ljudske osobine koje se ogledaju u ovom humanom gestu prema svom gradu i svojim sugrađanima.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s