CG - POLITIKA CRNA GORA

SNP: Usvajanje izmjena Zakona o PIO predizborni trik vlasti

– Konačnu riješenost Vlade da utvrdi i pošalje Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju na usvajanje Skupštini Crne Gore vidimo kao čist predizborni pokušaj vlasti da ubere političke poene u susret izborima, ocijenili su iz SNP-a.

Iz SNP-a napominju da je Vlada skoro dvije godine otezala regulisanje ovog pitanja i očigledno čekala predizbornu kampanju kako bi pokazala da brine o našim najstarijim sugrađanima. – Da je Vlada ovo uradila kada je trebalo, oko 12.000 penzionera sa najmanjim primanjima bi već primalo 145 umjesto 128 eura. Takođe, ovim nepotrebnim i ničim opravdanim odugovlačenjem oštećeni su i oni koji su penzionisani po aktuelnom zakonu u prethodne dvije godine, smatraju iz SNP-a.

U SNP-u su mišljenja da će u uslovima izuzetno teških posledica pandemije korona virusa, usvajanje ovog Zakona penzionerima značiti mnogo, ali ničim se ne može opravdati neodgovornost Vlade koja je čekala toliko dugo da usvoji zakonsko rješenje koje bi im omogućilo koliko-toliko bolji život. – No, Vlada Crne Gore je i u mnogim drugim slučajevima neažurna, pa tako naši privrednici već mjesecima čekaju treći paket mjera pomoći za saniranje posledica pandemije korona virusa, koji je obećan još u aprilu, istakli su oni.

“Bilo bi politički naivno misliti da će se Vladina ekonomska politika mijenjati nabolje, posebno kada se uzmu u obzir brojna mišljenja da nas pravi problemi očekuju na jesen, nakon izbora, kada se planira smanjivanje plata u javnom sektoru, ali i penzija”, tvrde iz SNP-a.

– Mi u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore se nadamo da će se pomenuti Zakon što prije usvojiti u Skupštini, kako bi naši penzioneri osjetili bilo kakav boljitak u zemlji čija je vlast odavno pokazala da joj je briga o starima samo još jedna neželjena obaveza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s