CG - POLITIKA CRNA GORA

Medojević: DPS izgubio pravoslavne birače

Šta se promijenilo u toku jučerašnjeg dana, pa je Duško Marković radikalno promijenio svoje i stavove Đukanovića da je SPC neprijatelj države i da se sa Svetosavcima ne može razgovarati, upitao je poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

povezano : https://publikum.me/2020/07/19/vlada-uputila-poziv-spc-na-nastavak-pregovora/

Po njemu razlog je što je DPS juče dobio vazne rezultate istraživanja javnog mnenja koja pokazuju da gotovo 50% pravoslavnih birača DPS nije sigurno da će dati glas DPS na izborima 30. avgusta, zbog progona pravoslavlja i naše Crkve.
“U uslovima pandemije korone i straha izazvanog bolešću, gotovo svi funkcioneri te stranke koji su isključeni iz pravoslavlja, pa čak i članovi njihovih porodica nalaze se u stanju neopisive panike zbog izvjesne mogućnosti proklestva Crkve koja je napadnuta od strane tih lica, a dobro znaju kako su im ranije prošli neki drugari koji su nasrtali na svetinje”, smatra Medojević.

– Panika u vrhu DPS od sigurnog gubitka vlasti i od prokletsva razaraju ne samo vrh ove stranke nego se to stanje spustilo do baze. Zato Marković pokušava udbaškim metodama da prevari ne samo Mitropolita nego i razočarane glasače DPS-a. Nadam se da uličarskim zargonom rečeno, a taj način izražavanja najveće koristi ova vlast, „prodaja cigle” neće proći i neće se nekim trulim kompromisom koga će predložiti premijer spriječiti očigledni poraz DPS-a, zaključio je Medojević.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s