PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS PLJEVLJA - DRUŠTVO

Mreža NVO Sjevera: Obezbjediti alternativni putni pravac ka Boljanićima

Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera upozoravaju da radovi na rekonstrukciji puta Pljevlja-Boljanići neće biti završeni u predviđenom petnaestomjesečnom roku, pa pozivaju nadležne da se prije zime obezbjedi alternativni putni pravac.

-Kada bi izvođači radova krenuli u ozbiljan rad možda se ne bi završili poslovi za predviđenih 15 mjeseci, ali bi se završili prije sniježnih padavina i zime. Nažalost, sada tog ozbiljnog rada nema na terenu i poslovi na ovom pravcu neće biti završeni do naredne građevinske sezone, Mi ne osporavamo da se radovi ne izvode kvalitetno, ali smatramo da na ovakvom gradilištu treba angažovati jaču građevinsku operativu koja bi poslove završila u što kraćem vremenskom periodu. Najbolje je rešenje da se neki od alternativnih puteva sanira i da se iz pravca Boljanića obezbjedi odvijanje saobraćaja prema Pljevljima. Sadašnjim putnim pravcem i bez snijega teško je proći- navodi se iz saopštenju Mreže NVO sjevera.

Prije 15 dana predsjednik MZ Boljanići Mijo Kotlaja tražio je da se rekonstruiše dio puta Boljanići –Glisnica, kako bi ovaj putni pravac bio alternativni pravac za odvijanje saobraćaja do Pljevalja.

Rekonstrukcija putnog pravca Pljevlja –Boljanići počela je prošle godine u julu i rok završetka poslova je 15 mjeseci. Vrijednost radova je 12 miliona eura.

Stanovništvo najviše zbunjuje to što na gradilištu nema table na kojoj se nalaze osnovni podaci o radovima, pa se plaše da je u međuvremenu potpisan neki aneks ugovora kojim se odgađa završetak radova.

Iz Direkcije za saobraćaj poručeno je da će se nakon ovih radova nastaviti sa rekonstrukcijom puta Boljanići –Metaljka.

izvor: dan.co.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s