PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Sanacija puteva u MZ Potkovač

– Nastavak plana lokalne uprave u Pljevljima da izvrši radove na modernizaciji i nasipanju makadamskim zastorom lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine teče planiranom dinamikom, a mašine i radna snaga preduzeća „Lokalni putevi“ doo posvećeno i vrijedno završavaju poslove u mjesnoj zajednici Potkovač, saopštili su iz Opštine Pljevlja.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja
foto: facebook – Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i potpredsjednik Mervan Avdović, zajedno sa kolegama iz Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja obišli su radove u ovoj mjesnoj zajednici gdje su se susreli sa mještanima sela Strahov do i Potkovač i razgovarali o važnosti održavanja putne infrastrukture na ovom području, pogodnom za razvoj voćarstva i poljoprivrede.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Tekućom građevinskom sezonom i sanacijom puteva u MZ Pokovač obuhvaćeni su zaseoci: Prehari, Gornji i Donji Dubac, Plakala, Prošće, Buna, Brekinja, Strahov do, Puzići, Kosovi, Bjeloševina i Kamenica gdje je ugrađeno 2.235m³ mase na oko 30 kilometara puteva.

Mještani sela izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom izvedenih radova i pohvalili su napore pljevaljske lokalna uprave da rješava nedostatak kvalitetne putne infrastrukture, osnovnog problema ove, prilično razuđene mjesne zajednice, 35 kilometara udaljene od Pljevalja.

Iz lokalne uprave najavili su dodatna ulaganja Opštine Pljevlja u ovu mjesnu zajednicu i radove na asfaltiranju dionice puta u Strahovom dolu koji su dio plana Opštine Pljevlja da u asfaltiranje 11 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva uloži oko 670.000 eura, a otvaranje ponuda za najpovoljnjeg izvođača za izvođenje ovih radova očekuje se za nedelju dana.

Aktivnosti na modernizaciji lokalnih i nekategorisanih puteva u MZ Potkovač dio su Plana Opštine Pljevlja da se tokom ove sezone u sanaciju, nasipanje i presvlačenje makadamskim zastorom utroši preko 500.000 eura.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s