CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

GP URA: Hitno zaustavite agoniju profesorice Milošević!

– Osamnaesti dan za redom, profesorica podgoričke Gimnazije, Jasminka Milošević štrajkuje glađu i njen život visi o koncu a sve zbog prosvjetnog sistema u kojem na cijeni nije dostojanstvo i profesionalizam već mediokritetstvo i nepotizam, saopštili su iz GP URA.

Jasminka Milošević

Iz URA-e Pozivaju Vladu Crne Gore i resorno Ministarstvo prosvjete da hitno pokrenu dijalog sa profesoricom Milošević i poslušaju njene zahtjeve, te stanu na kraj agoniji koja traje mjesecima.

“Svaki prosvjetni radnik u ovoj zemlji je nacionalni heroj i ne smije se dozvoliti da poseže za radikalnim mjerama kako bi dokazivao svoje istine i zdravorazumske stavove. Decenijama ova država prosvjetu stavlja na začelje svojih interesovanja a prosvjetni radnici im služe za potkusurivanje dok se slobodna, kritička misao u obrazovnim ustanovama posmatra kao jeres. To jednostavno mora prestati”, smatraju u GP URA.

“Resor prosvjete postao je poligon za rođačku protekciju a vrijeme je da se diploma i struka pitaju”, istakli su oni.

– Diploma a ne rođačka protekcija, zdravomisleći kritički tonovi a ne mediokritetstvo pokreću jedno društvo naprijed. Opet pozivamo nadležne da se posvete slučaju profesorice Jasminke Milošević i prekinu agoniju koja u krajnjem slučaju može odvesti i to tragičnog ishoda. To vjerujemo niko ne želi, zaključili su u saopštenju iz GP URA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s