PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Opština Pljevlja raspisala Javni poziv za raspodjelu jednokratne finansijske podrške

Opština Pljevlja – Sekretarijat za privredu objavio je, na osnovu Odluke o prihvatanju mjera Opštine Pljevlja u cilju umanjivanja negativnih ekonomskih posledica po građane i privredu izazvanih epidemijom virusa Covid-19, raspisala je Javni poziv za raspodjelu jednokratne finansijske podrške dijelu privrednika kojima je zabranjen rad prema naredbama Ministarstva zdravlja Crne Gore.

U tekstu javnog poziva navedeno je da pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju privredni subjekti koji su registrovani kao preduzetnici iz oblasti zanatstva (frizeri, kozmetičari, krojači, obućari, zlatari i dr,) i taksi prevoza i drugih djelatnosti koji su se 01.03.2020. godine vodili na evidenciji Poreske uprave Crne Gore; kao i privredna društva koja su registrovana za obavljanje taksi prevoza i zanatskih djelatnosti.

Način i kriterijumi raspodjele sredstava za jednokratnu finansijsku podršku utvrđen je u odnosu na broj lica koja privredni subjekt zapošljava

Privrednici zainteresovani za ovu vrstu finansijske podrške podnose ovjerenu Prijavu Sekretarijatu za privredu opštine Pljevlja, a uz prijavu se prilaže potvrda ili instrukcija za plaćanje izdata od strane banke u kojoj podnosioc prijave ima otvoren tekući račun.

Rok za podnošenje prijava je do 10. avgusta 2020. godine, a tekst Javnog poziva i obrazac Prijave može se preuzeti na šalteru Građanskog biroa, kao i na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja:

https://pljevlja.me/javni-poziv-za-raspodjelu-jednokratne-…/

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s