PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Pljevaljski ugostitelji ispred Opštine Pljevlja: Zahtjevaju da im se omogući nastavak rada

Pljevaljski ugostitelji okupili su se oko 12 časova ispred zgrade opštine Pljevlja, kako bi još jedanput ukazali na tešku situaciju u koju su dovedeni odlukom NKT-a da se do daljnjeg zabrani rad ugostiteljskih objekata u Pljevljima.

Ispred Opštine se u ime prisutnih ugostitelja medijima obratio Lale Cerović, koji je izjavio da su se ugostitelji spontano okupili da ukažu na vrlo tešku materijalnu situaciju u koju su dovedeni zbog nemogućnosti da obavljaju svoju djelatnost. Ugostitelji traže od Opštine da ih oslobodi svih dospjelih obaveza prema Opštini. Takođe je izjavio ako se uskoro ne ukine zabrana rada pljevaljskim ugostiteljima, da će pred opštinu Pljevlja dovesti svoje porodice, kao i porodice svojih radnika, da i na taj način ukažu na svoju tešku materijalnu situaciju i nemogućnost obavljanja ugostiteljske djelatnosti.

Podsjetimo da je na predlog predsjednika opštine Igora Golubovića prije dva dana održan sastanak, kojem je prisustvovalo više vlasnika pljevaljskih ugostiteljskih objekata. Na sastanku je zaključeno da će ublažavanje ili ukidanje mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata zavisiti od procjene epidemiološke struke.

Ugostitelji su se nadali da će do ublažavanja ili potpunog ukida mjera doći već danas. Međutim, odlukom NKT-a mjere su produžene do 30. jula što dodatno otežava njihov već nezavidan položaj.

izvor: PV Informer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s