CG - BIZNIS CG - POLITIKA CRNA GORA

Milić: Mnogi javni funkcioneri primili pune plate uprkos odluci o smanjenju

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić je kazao da su uprkos odluci o smanjenju zarada funkcionerima u javnoj administraciji za 50 odsto, mnogi od njih primili pune iznose plata za maj i jun.

“Postoje funkcioneri kojima ne smiju da se smanje plate iako su neprimjereno visoke u odnosu na trenutak u kome se nalazimo. Mi nagrađujemo one koji stvaraju gubitke ovoj državi…”, kazao je Milić u Skupštini.

Premijer Duško Marković je u aprilu saopštio da će biti smanjene plate za 50 odsto funkcionerima koji su u okviru grupe A i B u Zakonu o zaradama u javnom sektoru, dok traje drugi paket mjera pomoći. U tu grupu spadaju premijer, predsjednik, njihovi savjetnici, predsjednici sudova i tužilaštava, direktori Agencija, šefovi kabineta…

“A I B sigurno nije Regionalni ronilački centar, ali je njegovom direktoru plata smanjena sa 1.761 na 927 eura. Ali zato je plata direktora „Plantaža“ bila 8.200 eura, a sad je 2.836 eura, RTCG od marta do maja ove godine 3.137 eura, “Ulcinjska rivijera”  -4.218- drugi 3.337 eura, Radio difuzni centar 2.615 eura, Institut za crnu metalurgiju 2.000, gubitaške firme Montenegrobonus 1.672 eura“, rekao je Milić, prezentujući podatke Ministarstva finansija.

On je kazao da neće ni saopštavati kolike su plate u Montenegro Airlinesu, Aerodromima, Željeznici “jer će nekoga iznervirati”.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s