CG - BIZNIS CRNA GORA

Fidelity: 22% trećeg paketa mjera čini HE Komarnica

Iz konsultantske kuće Fidelity oglasili su se povodom trećeg paketa mjera socio-ekonomske pomoći kojim Vlada CG planira da ublaži negativne posledice izazvane pandemijom koronavirusa.

Iz Fidelity-a su podijelili dokument na osnovu kojeg se može uočiti da od 1,22 milijarde eura, koliko je vrijedan treći paket mjera, čak 270 miliona eura ide na hidroelektranu Komarnica. – U procentima, HE Komarnica čini 22% trećeg paketa podrške namjenjene privrednicima, naglasili su oni.

foto: fidelity consulting – facebook

Iz Fidelity-a ističu da bi “bilo to sve ok da Strategijom razvoja energetike iz 2014. godine, hidroelektrana Komarnica nije trebala da bude izgrađena i uskoro puštena u pogon (2022. godine). U proteklih 6 godina nije bilo korone niti bilo kakvih drugih problema pa se HE Komarnica nije pomerila sa mrtve tačke”, napominju oni.

– Dakle, 22% Trećeg paketa mjera je zapravo prepisan projekat iz Strategije razvoja energetike iz 2014. godine. Jedina razlika je ta što je od 2014. do 2020. vrijednost izgradnje HE Komarnica skočila sa 178 na 270 miliona eura ili tričavih 92.000.000 eura, zaključuju iz Fidelity konsultantske kompanije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s