CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Hrapović: Situacija daleko od one koja bi ugrozila održavanje izbora

Epidemiološka situacija ozbiljna je i izazovnija ali to nije neočekivano, rekao je ministar zdravlja Kenan Hrapović. 

-Na epidemiološku situaciju uticalo je i organizovanje skupova na kojima je pristustvovo i veći broj ljudi od broja koji je propisan mjerama, mjerama negirajući epidemiološki rizik. Nisu se poštovale mjere struke koji su govorile da je svako okupljanje rizik. Sve je ovo uticalo da je današnja epidemiološka situacija složenija nego u prvom talasu ali je daleko od one koja bi dovela u pitanje izbore – rekao je Hrapović u Skupštini. 

Poslanica DF Vera Bulatović pitala je Hrapovića o održavanju izbora u vrijeme pandemije, te da li će snositi odgovornost ukoliko se izbori održe a dođe do povećanja broja oboljelih od koronavirusa.

Hrapović je kazao da je sadašnja situacija odraz, dijelom nepoštovanja mjera od pojedinaca a dijelom stvorene atmosfere da je cijela situacija fingirana i da opasnost od virusa ne postoji, a među onima koji su dijelili ove stavove su,  kako je rekao, i poslanici opozicije.

-Državna izborna komisija je dobila preporuke i radi na dokumenti koji treba da omogući da se izvorni proces potpuno održi na bezbjedan način. Ako se budemo pridržavali pravila onda se rizik minimizira da će izbornim procesom biti ugroženo zdravlje. Izbori su održani u  regionu dje je situacija gora nego kod nas – rekao je Hrapović. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s