PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Pljevaljski ugostitelji reagovali na saopštenje NKT-a: Nalazimo se u nepodnošljivoj situaciji, egzistencija naših porodica i radnika ugrožena

Pljevaljski ugostitelji reagovali su na saopštenje nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti saopšteno nakon što su beranski i pljevaljski ugostitelji, protestovali zahtijevajući da im se dozvoli da rade kao u drugim gradovima Crne Gore uz poštovanje mjera NKT.

povezano: https://publikum.me/2020/07/23/nkt-u-nedjelju-cemo-razmotriti-zahtjev-ugostitelja-sa-sjevera/

Reagovanje pljevaljskih ugostitelja prenosimo u cjelini:

“ Povodom saopštenja NKT-a, objavljenog na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore, želimo da kao pljevaljski ugostitelji, a u susret odlukama nadležnih organa koje su najavljene za nedelju, dobronamjerno ukažemo na određene ocjene iznesene u ovom saopštenju. Nipošto ne bismo željeli da NKT i Vlada Crne Gore opredjeljuju mjere prema nama na osnovu toga što ih je neko eventualno doveo u zabludu.

Iza naših legitimnih zahtjeva i opravdanih očekivanja stoje dolje potpisanii pljevaljski ugostitelji. Dakle, nisu u pitanju „istupi pojedinih ugostitelja“, kako se to kaže u saopštenju NKT-a, već svi ugostitelji iz Pljevalja očekuju da nam se konačno omogući da radimo, kao i da se što prije od strane države i opštine obezbijede, ne simbolične, već sveobuhvatne i stvarne mjere podrške i pomoći, kao i da se prestane sa selektivnim pristupom i diskriminacijom”, navodi se u saopštenju pljevaljskih ugostitelja.

Potpisi ugostitelja
Potpisi ugostitelja

Ugostitelji ističu da im je itekako stalo do očuvanja zdravlja svojih sugrađana i gostiju, “jer nam je stalo i do zdravlja nas i naših porodica”.

“Spremni smo da poštujemo sve mjere i preporuke koje su propisane u opštinama u kojima je ugostiteljima dozvoljen rad. Reagovali smo jer se nalazimo u nepodnošljivom položaju i katastrofalnoj situaciji, u kojoj je usled zabrane našeg rada i izostanka mjera podrške, ugrožen naš ekonomski opstanak i egzistencija i nas i naših porodica i naših radnika i brojnih sa nama poslovno povezanih lica i subjekata, zbog čega smo javno uputili naše zahtjeve i opravdana očekivanja”, navodi se u reagovanju.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s