CG - POLITIKA CRNA GORA

Joković: Još nema dogovora o koaliciji

Glavni odbor SNP-a neće, kako je bilo planirano, do kraja sedmice odlučiti o načinu izlaska na izbore, a termin održavanja sjednice još nije preciziran – kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik te partije.

Joković je rekao da nije zakazao sjednicu GO jer još nema dogovora o eventualnoj koaliciji.

– Kad iscrpimo sve mogućnosti ili postignemo dogovor o koaliciji, onda ću zakazati GO. Imamo vremena do 4. avgusta, kada ističe rok za predaju izbornih lista – rekao je Joković, dodajući da još nije odlučio ni na koji način će zasjedati Glavni odbor, a da se poštuju sve mjere NKT-a.

Joković je rekao da je SNP na istoj poziciji: želi najširu opozicionu koaliciju i o tome će, kako je istakao, voditi ozbiljne razgovore sa svima koji to žele, ali ako ne bude koalicije, partija je spremna za samostalni nastup.

– Ništa novo se nije dogodilo. Medijski nastupi o eventualnim pregovorima i mandatima, samo su nagađanja, jer smo blizu odluke sada koliko smo bili blizu i prije raspisivanja izbora – istakao je Joković.

Predsjednik SNP-a ranije je negirao medijske navode da SNP, UCG, Radnička partija i dio nezavisnih poslanika pregovaraju o formiranju „Narodnog pokreta“, u što je, prema pisanju medija, uključen i Davidović kao mogući nosilac liste. Joković je tada rekao da SNP ne pregovara sa Davidovićem o izborima.

Istraživanje beogradske agencije House of Win pokazalo je da bi koalicija SNP-a sa UCG i Radničkom partijom na izborima osvojila 6,1 odsto podrške. Agencija je ocijenila da bi SNP morala da se osloni na sopstvene snage, jer im koalicioni partneri ne donose mnogo.

Prema posljednjim medijskim navodima, SNP pregovara sa DF-om o koaliciji, te, prema pisanju medija, traži četiri mandata ali joj Front nudi tri poslanička mjesta.

Joković je ranije objasnio da Glavni odbor odluku o eventualnim koalicijama, po Statutu, donosi dvotrećinskom većinom, a o samostalnom nastupu odlučuje prostom.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s