CG - BIZNIS CRNA GORA

Maraš negirala optužbe u policiji

izvor: vijesti.me

Direktorica Plantaža Verica Maraš nedavno je saslušana u policiji, u svojstvu građanina, po krivičnoj prijavi bivše finansijske direktorke Plantaža Valerije Saveljić koja tvrdi da je ta kompanija oštećena za šest i po miliona eura prilikom prodaje lozovog destilaca firmi Rubin iz Kruševca.

povezano: https://publikum.me/2020/05/20/pokrenut-postupak-protiv-drzavne-kompanije-plantaze/

Verica Maraš

Maraš je, kako saznajemo, na saslušanju negirala ove optužbe i tvrdila da u tom poslu nema ništa sporno.

U međuvremenu, dvije profesorice Biotehničkog fakulteta u Podgorici odbile su da vještače poslovnu dokumentaciju Plantaža u ovom slučaju a upravo od rezultata tog vještačenja zavisi hoće li neko biti osumnjičen.

Odbijanje profesorica sa Biotehnike da vjestace u slucaju Plantaze-Rubin ,utoliko je čudnije,sto su se , kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, predhodno dogovorile sa osnovnim državnim tužiocem Vukasom Radonjićem da će razmotriti spise predmeta i dati stručno mišljenje o tome da li je podajna cijena od 2 ,4 eura za litar 100 postotnog alkohola, koju je menadžment Plantaža ugovorio sa Rubinom bila štetna ili je donijela prihod.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage objašnjava da su profesorice promijenile mišljenje nekoliko dana nakon što im je uz naredbu za vještačenje dostavljena dokumentacija koja je trebala da bude predmet njhovog razmatranja, što dodatno budi sumnju u zakonitost posla .

Profesorice su, kako saznajemo, obavijestile tužioca Radonjića da vještačenje ne mogu uraditi uz obrazloženje da su ranije imale određene poslove sa Plantažama.

Ujedno su tražile da budu izuzete iz ovog slučaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s