CG - DRUŠTVO CRNA GORA PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Opština Pljevlja pozdravila odluku NKT-a o popuštanju mjera na sjeveru CG

– Opština Pljevlja pozdravlja odluku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) da ukine sve posebne mjere protiv širenja korona virusa u opštinama u Sjevernom regionu i izjednači radno vrijeme ugostiteljskih objekata na cijeloj državnoj teritoriji, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine.

Iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja istakli su da”zahvalnost dugujemo građanima, zdravstvenim radnicima i svim pravnim subjektima u Pljevljima na doprinosu,saradnji i disciplinovanom ponašanju u poštovanju posebnih mjera uvedenih za naš grad 25. juna”. To je rezultiralo prije svega sprječavanju nekontrolisanog širenja zaraze, odnosno sprječavanju povećanja stope oboljelih virusom COVID-19.
“Odluka NKT-a da u Pljevljima uvede pojačane mjere još 25. juna, kao i poštovanje istih od strane najvećeg broja sugrađana rezultiralo je usporavanjem trenda porasta i stagnaciji stope novooboljelih u našoj opštini”, smatraju iz Kabineta predsjednika Opštine.

Iz Opštine Pljevlja su napomenuli da “Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti duguju posebnu zahvalnost u uzimanju u razmatranje inicijative Opštine Pljevlja upućene Institutu za javno zdravlje Crne Gore da ukine posebne mjere protiv širenja korona virusa u Opštini Pljevlja, a koje su se odnosile na zabranu rada ugostiteljskih objekata”.

“Vjerujemo da će popuštanje ovih mjera dovesti do pozitivnog odgovora pljevaljskih ugostitelja sa kojima je rukovodstvo Opštine Pljevlja zadnjih dana imalo intenzivnu komunikaciju u dijelu iznalaženja rješenja za položaj u kom su se našli”, saopštili su.

Sa druge strane, iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja smatraju da je važno je još jednom naglasiti da borba sa virusom još nije završena i da je i dalje potreban povećan stepen odgovornosti svih nas u poštovanju svih preporuka, kako bi izbjegli situaciju ponovnog pooštravanja mjera.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja
Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

“Dodatni apel upućujemo na Inspekciju rada i zaštite na radu, Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Turističku inspekciju, Upravu policije, Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju da vrše pojačane kontrole poštovanja mjera NKT-a, prije svega kontrolu obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance”, zaključili su saopštenju iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s