CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Nuhodžić primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Velike Britanije

– Crna Gora i Velika Britanija ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju, a njenom jačanju je posebno doprinijela intenzivna razmjena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala. U prilog tome govore i zajedničke akcije crnogorske i britanske policije, u kojima je zaplijenjena značajna količina narkotika, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.


Ministar je zahvalio ambasadorki Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija. Ukazao je na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova, naročito u pravcu bolje tehničke opremljenosti Kriminalističke policije. Posebnu zahvalnost uputio je ambasadorki za ekspertsku i finansijsku pomoć u realizaciji projekata borbe protiv nasilja u porodici i sklapanja dječijih brakova.
Ambasadorka Kemp je zahvalila ministru Nuhodžiću na prijateljskom prijemu tokom njenog mandata i ocijenila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti vladavine prava. Pohvalila je transparentnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom. Takođe, ambasadorka je potvrdila spremnost Velike Britanije da nastavi sa pružanjem podrške daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije na planu suzbijanja svih oblika kriminala.

izvor: mup.gov.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s