CG - POLITIKA CRNA GORA

Živković: Bojović EK poturio “kukavičje jaje” u formi odbrane vjerskih i nacionalnih prava

– Izvjesno udruženje pod tendencioznim nazivom “Saradnja za budućnost – Crna Gora – Srbija – Republika Srpska” pohvalilo se kurtoaznim pismom koje je dobilo od zvaničnika EK, kao odgovor na njihov dopis o navodnoj ugroženosti srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori, istakao je u svom saopštenju poslanik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

“Ne znamo da li je predsjednik tog udruženja i poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović, poznat i po tome što je otkrio zavjeru NATO protiv EU, objasnio evropskom zvaničniku kako on i njegovi istomišljenici vide tu “saradnju za budućnost” između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, mada je to vidljivo iz samog naziva. Dovoljno je bilo da uz pismo priloži i neku od elaboracija o “srpskom svijetu”,  suludoj nacionalističkoj platformi po kojoj će se srpske zemlje ujediniti a Crna Gora kao teokratska država, okrenuti ka Istoku i svojoj “slovenskoj braći”. Jednostavnije rečeno: postati dio Srbije. U tu svrhu crkveni protesti predstavljaju samo okidač za ovaj “nebeski” projekat”, tvrdi Živković.

Živković smatra da takva “kukavičija jaja”, poturena u formi odbrane vjerskih i nacionalnih prava, ne prolaze više nigdje u civilizovanom svijetu. – Dosta se, upravo ta Evropa, nagledala poslednjih  decenija tragičnih posljedica takvih suludih ideja, čije efekte ovaj region trpi do dan danas, mišljenje je Živkovića.

“Demokratske vrijednosti Evropske unije i Amerike baziraju se na principu regionalne stabilnosti i poštovanja teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica, što predstavlja temeljni princip politike proširenja EU, u čijem članstvu Crna Gora vidi svoju budućnost, kao i budućnost regiona”, zaključio je Živković u saopštenju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s