CG - POLITIKA CRNA GORA

SDP predala izbornu listu

Crnoj Gori potrebna je jaka država, pojedinac i institucije, kako bi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilan i pristojan život svakom građaninu, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

..

SDP je danas, kao prva politička partija, predala izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Vuksanović Stanković je nosilac lista, na drugom mjestu je zamjenik predsjednika Raško Konjević, a na treće nekadašnji lider Ranko Krivokapić.

Na četvrtom mjestu je potpredsjednik Adnan Striković, na petom generalni sekretar partije Ivan Vujović, na šestom potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković i na sedmom član Predsjedništva Adis Balota.

Osma je predsjednica Foruma žena Dragica Anđelić, a deveti potpredsjednik Ivan Ilić.

Vuksanović Stanković je nakon predaje liste kazala da će SDP zajedno sa građanima ojačati Crnu Goru i pobijediti na sledećim parlamentarnim izborima.

Ona je rekla da će SDP na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti pod sloganom “Jaka Crna Gora”...

Potrebana nam je jaka država, pojedinac i institucije, ekonomija, zdravstveni sistem, školstvo, društvo, kako bi smo svi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilnost miran i pristojan život svakom pojedincu“, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, Crna Gora danas nije jaka država, jer je oslabljena slabim vođenjem politike.

„Zbog toga nam stižu kritike sa međunarodnih adresa i zaustavljeni smo u procesu evropskih integracija. Potrebno je da umanjimo i onemogućimo dalji pad na svim nivoima društva, obezbijedimo promjene u borbi protiv korupcije, ojačamo vladavinu prava, institucije i izborimo se svi zajedno za slobodu medija“, navela je Vukasnović Stanković.

Kako je kazala, Crna Gora će biti jaka kada bude imala prosječnu platu 700 eura, a to će SDP, kako je rekla, obezbijediti u naredne četiri godine Vladinog mandata.

„Jaka je Crne Gora kada sa Evropskom partijom SDP-om uđe u Evropsku uniju do kraja 2024 godine. Jaka je Crna Gora, kada se svi zajedno beskompromisno borimo da očuvamo snagu nezavisne države i smomobitnost Crne Gore i njenu građansku i multietničku suštinu“, navela je Vukasnović Stanković.

Ona je pozvala građane da im pomognu u borbu za jaku evropsku i građansku Crnu Goru,

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s