CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Veljović: Bezbjedan ambijent preduslov za progres zajednice

Od jula prošle godine do jula ove godine, počinjeno je 19 ubistava od kojih je 17 rasvijetljeno, saopštio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Veljović je, na godišnjoj konferenciji UP, bezbjednosnu situaciju ocijenio stabilnom. Kako je kazao, nova organizaciona struktura UP bila je strateški iskorak.

“Bezbjedan ambijent je preduslov za dalji progres društvene zajednice a pravo i sloboda pojedinca je ključna vrijednost i standard prema kojem se Uprava policije upravlja”, istakao je Veljović.

“Naša misija i odgovornost jeste očuvanje mira i bezbjednosti u državi u kojoj živimo i radimo i koju ćemo sjutra ostaviti našoj djeci, uz uvjerenje da odgovornost za bezbjednost moraju snositi i građani kao subjekt bezbjednosti, svojim promišljenim ponašanjem i djelovanjem.”

– Predani rad na rješavanju najtežih krivičnih djela je i dalje u fokusu rada policije a mi ćemo istrajati u namjeri da najteža krivična djela budu rasvijetljena bez obzira na to kada su počinjena, izjavio je Veselin Veljović.

Veljović je istakao da se crnogorska policija efikasno obračunava sa uličnom prodajom droge i iskoristio priliku da poruči svima onima koji se bave ovim nezakonitim radnjama “da su se prevarili ako misle da će proći nekažnjeno”.

“Zdravo i sigurno odrastanje naše djece je najvažnije za sve nas. Mladi, kao najranjivija kategorija su u periodu odrastanja najpodložniji ovoj pošasti koja razara zdravo tkivo društva što nameće obavezu svih činilaca zajednice da se uhvati u koštac sa ovim problemom”, istakako je Veljović.

foto: Uprava policije

– Bezbjednosni izazovi su aktuelni i danas tako da svima onima koji pokušaju stvoriti ambijent nestabilnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana poručujem da neće imati uspjeha jer je naša volja postojana a odlučnost neupitna što smo pokazali i u periodu koji je za nama, rekao je Veljović.

“Poštovani građani, crnogorska policija će u svim situacijama zakonito, energično, profesionalno i jedinstveno reagovati kako bi obezbijedila dosljednu primjenu zakona, sačuvala mir i spokoj svake porodice i svih građana”, poručio je direktor UP CG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s