CG - POLITIKA CRNA GORA

Даниловић: Ђукановић показује непознавање наше историје

Већег тетурања и посртања Црне Горе није било него у ери његове владавине. Само је то истина, а остало из историје углавном треба да нам служи на част и понос 

– Предсједник ДПС-а и успутни Предсједник државе Мило Ђукановић синоћ је, поново и по ко зна који пут, вријеђао државно достојанство Црне Горе показујући елементарно непознавање историје и чињеница о нашем историјском трајању, саопштио је Горан Даниловић, посланик Уједињене Црне Горе.

„У свакој озбиљној европској држави такав предсједник би од стране академске заједнице био проглашен за шарлатана и морао би поднијети оставку”, казао је Даниловић.

Много пута смо указивали на озбиљне рупе у Ђукановићевом општем образовању којих би се стидио и сваки просјечно образован грађанин.

„Опет и опет Он говори о “вишевјековном заостајању и лутању Црне Горе по неевропским путевима“? Борбу властитог народа за слободу, која је можда најскупље плаћена на овим просторима, назвати лутањем може заиста само велика незналица”, истиче Даниловић.

Према његовим ријечима, када, ко има живаца, слуша исказе о историји Мила Ђукановића, мора га спопасти навала стида која њему недостаје. Говотити о славној прошлости а истовремено је проглашавати неевропским лутањем заиста је недопустиво.

“Ђукановић не зна или не умије да стави у контекст елементарне ствари. Јединствена европска политика била је тек сан одважних Европљана све до краја Другог свјетског рата. До тада, управо Европа пливала је много пута у малим и великим ратовима и властитој европској крви, а моћне европске државе, царевине и оне друге, управо су оспоравале и угњетавале слободу Црне Горе”, казао је Даниловић и додао:

„Нису наши преци „лутали“ неевропским стазама него гинули вјековима да потврде постојање. Да је икад ишта озбиљно читао знао би макар толико, па и то ко нам је „мртву турску руку“ држао под гушом и носом и онда када Османлије више нису имали снаге да то чине сами.“

Даниловић је навео да Црна Гора није никуда лутала или прецизније, неупоредиво мање је него Европа тога доба, те да би Ђукановић морао да се у интервјуима држи „сигурног гласа“ у чему је стручњак, а да се мане историјских и црквених тема јер о томе не зна готово ништа.

“Онако како би да прави нову цркву с истим незнањем тетура по историји показујући колико поштује славну прошлост државе на чијем је челу. Већег тетурања и посртања Црне Горе није било него у ери његове владавине. Само је то истина, а остало из историје углавном треба да нам служи на част и понос”, закључио је Даниловић.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s