PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Projekat rekonstrukcije cjevovoda od postrojenja “Pliješ” do grada povjeren firmi “Aqua engineering”

– Projektantska kuća „Aqua engineering“ izradiće projekat rekonstrukcije glavnih cjevovoda visoke i niske zone od PPV Pliješ do grada, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

“Jedan od primarnih strateških ciljeva Opštine Pljevlja je unaprijeđenje stanja životne sredine, koji uključuje sistematski pristup u rješavanju problema vodosnabdjevanja Pljevalja. Ovogodišnjim Budžetom lokalna uprava je predvidjela sredstva u iznosu od pola miliona eura za izgradnju primarnih cjevovoda visoke i niske zone od postrojenja za pripremu pitke vode na Pliješi do grada, kao i sredstva u iznosu od 200.000 eura za rekonstrukciju sekundarne vodovodne mrežu u gradu”, kazali su iz lokalne samouprave.

Glavni projekat rekonstrukcije glavnih cjevovoda visoke i niske zone PPV Pliješ – grad sa povratnim cjevovodom izradiće za potrebe Opštine Pljevlja podgorička projektantska kuća „Aqua engineering“ d.o.o za 11.495,00 eura sa PDV-om.

Rok izvršenja Ugovora je 45 dana od dana zaključenja.

Predmet projekta je rekonstrukcija glavnih cjevovoda visoke i niske zone od rezervoara na Pliješi, odnosno PPV Pliješ do grada, sa povratnim cjevovodom za distribuciju vode, po trasi postojećih cjevovoda, u zajedničkom rovu, kao i rekonstrukcija veznog cevovoda niske zone od “Mljekare”, preko naselja Ševari i Ulice oslobođenja do Kamenog mosta.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

U projektnom zadatku, zadati su potrebni prečnici glavnih cjevovoda visoke i niske zone, kojim će se omogućiti potrebni pritisci u svakom čvoru potrošnje, bez potrebe izrade hidrauličkog proračuna u ovom projektu.

Projekat će pokazati investicionu vrijednost izgradnje cjevovoda, nakon čega će se ući u pripremu tenderske dokumentacije i realizaciju projekta.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s