PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Čavić: U Pljevljima tendencija pada broja oboljelih, građani i ugostitelji da poštuju mjere

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Pljevljima zamjenik predsjednika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Goran Čavić istakao je da su na sjednici tima dogovorene nove mjere koje bi trebalo da pomognu u borbi protiv pandemije COVID-19.

Čavić je upoznao javnost sa podacima relevantnih službi, po kojima je u Pljevljima do sada testirano preko 1000 osoba, a za 16 se čekaju rezultati testova. U samoizolaciji se trenutno nalazi oko 240 građana Pljevalja, a ukupan broj trenutno zaraženih je 47.

Čavić je istakao da se trenutno može uočiti tendencija pada broja zaraženih u našem gradu, kao i da se “mjere NKT-a poštuju ali ne u dovoljnoj mjeri”. Stoga je opštinski tim naložio službenicima za inspekcijske poslove da djeluju konkretnije, posebno kada su u pitanju mjere nošenja zaštitnih maski, poštovanja distance i okupljanja na javnim mjestima.

Čavić je na kraju pozvao građane, a posebno ugostitelje, na poštovanje mjera u duhu opšteg dobra, kako ne bi opet bili prinuđeni da uvode mjere zabrane ili restrikcije rada ugostiteljskih objekata.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s