CG - POLITIKA CRNA GORA

Glavni odbor SNP-a potvrdio odluku o koalicionom nastupu na izborima 30. avgusta

Na danas održanoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore, ogromnom većinom glasova usvojene su Odluke o nastupu opštinskih odbora SNP CG u opštinama u kojima se održavaju lokalni izbori, kao i Odluka o nastupu SNP CG na parlamentarnim izborima u koaliciji sa Demokratskim frontom, Narodnim pokretom, Pravom Crnom Gorom i nestranačkim ličnostima.

– U opštini Andrijevica, SNP će nastupiti u koaliciji sa Novom srpskom demokratijom, u Budvi će biti u koaliciji sa Demokratskim frontom, Pravom Crnom Gorom i Ujedinjenom Crnom Gorom. U Kotoru će SNP nastupiti u sklopu koalicije koju čine DF, Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Stranka srpskih radikala, dok će na lokalnim izborima u opštini Gusinje izaći samostalno, saopštili su iz ove partije.

Na izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, na poslaničkoj listi SNP prvi je predsjednik Partije Vladimir Joković, zatim Dragoslav Šćekić, mr Danijela Đurović, Dragan Ivanović, Dragan Vukić, Milosava Paunović, Bogdan Božović, Miloš Rajković, Mijuško Bajagić, Slađana Kaluđerović, dr Radosav Nišavić, Maja Pešić, Nenad Marković, Miodrag Bulatović i Gorica Knežević Jelovac.

Na listi je zadovoljena kvota žena i mladih, čime je SNP još jednom potvrdila da bez učešća ovih struktura društva, nema ni razvoja ni napretka u političkom životu Crne Gore.

“Prihvatanjem odluka, Glavni odbor SNP CG je pokazao spremnost za preuzimanje vlasti i odgovornu socioekonomsku politiku. Takođe, potvrdili smo i naše zalaganje od početka priče o izborima, za jedinstvenom opozicionom listom, smatrajući da je jedinstven opozicioni nastup formula uspjeha kojom se aktuelna vlast šalje u političku prošlost”, zaključeno je u saopštenju Socijalističke narodne partije.

izvor: facebook – SNP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s