CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Inspekcija za vode: Zamućenje Tare izazvali radovi na izgradnji regionalnog puta čiji je izvođač Bemax

Inspekcija za vode utvrdila je da je do zamućenja rijeke Tare u petak došlo zbog radova na Bjelojevićkoj rijeci – pritoci Tare, i to na izgradnji regionalnog puta, čiji je investitor Direkcija za saobraćaj, a izvođač kompanija Bemax.

foto: KOR

Iz Uprave za inspekcijske poslove su Televiziji Vijesti saopštili da je u petak i Ekološka inspekcija izvršila inspekcijski nadzor i utvrdila da je Bjelojevićka rijeka bila zamućena od zemljanih radova, koji se izvode na dionici puta Mojkovac – Vragodo.

Kažu i da za te radove nije potrebno sprovoditi postupak procjene na životnu sredinu jer se radi o putu dužine od nešto preko jedanaest kilometara, jer je Uredbom o projektima za koje se vrši procjena uticaja na životnu propisano da se takva procjena može tražiti jedino za magistralne i regionalne puteve u dužini od preko 20 kilometara.

Iz Uprave su kazali i da gradnja malih elektrana na Bjelojevićkoj rijeci nije uticala na zamućenje te rijeke jer su cjevovodi postavljeni ranije i nisu u funkciji a ni u trenutku inspekcijskog nadzora, nije bilo radova na tim elektranama.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s