PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Iz Opštine Pljevlja uputili podršku zaposlenima u “Domu starih”

Vrijedno osoblje i menadžment JU Dom starih “Pljevlja” Pljevlja, vodeći raćuna o zdravlju svojih korisnika, od početka epidemije izazvane korona virusom sprovode najstrožije aktivnosti na sprječavanju unošenja virusa u prostorije u kojim boravi 48 lica starije životne dobi.

Predstavnici Opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Igorom Golubovićem, predsjednikom Skupštine Dragišom Sokićem i svim rukovodiocima organa i službi lokalne uprave uputili su danas punu podršku i zahvalnost za 34 zaposlena koji su u karantinu više od mjesec dana, a koji neposredno brinu o zdravlju, ishrani i higijeni korisnika Doma za stare u Pljevljima.

Politika Vlade Crne Gore usmjerena na podsticanje aktivnog staranja prema starijim licima, prenešena je i u našu lokalnu zajednicu, koja posvećenim odnosom i svojim programskim aktivnostima doprinosi na podsticanju razvoja usluga socijalne zaštite koje su neophodne starima, a u skladu sa njihovim potrebama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Iz Kabineta predsjednika Opštine podsjećaju da je Dom za stare u Pljevljima počeo sa radom 11. aprila 2018. godine, a za izgradnju objekta obezbjeđeno je od strane donatora, Vlade Crne Gore i pljevaljske lokalne uprave blizu 3 miliona eura. Ova ustanova predstavlja najmoderniji i najsavremeniji objekat ove namjene u regionu. Površina objekta je 2400 m2, sa smještajnim kapacitetom od 68 ležaja.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s