CG - POLITIKA CRNA GORA

Platforma “Crno na bijelo” predala izbornu listu

Platforma “Crno na bijelo”, koju čine Građanski pokret URA, Savez građana Civis, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci predali su izbornu listu za parlmentarne izbore, zakazane za 30.avgust.

foto: Boris Pejović

Lider GP URA Dritan Abazović kazao je da su predali listu “Crno na biljelo” želeći da u Crnoj Gori “konačno budu čista posla, da sve bude transparentno i kako dolikuje jednoj ozbiljnoj evropskoj zemlji”.

“U ovom trenutku Crna Gora je moralno, ekonomski, ekološki i zdravstveno devastirana. Danas smo zemlja koja nema turiste na svojoj obali, danas smo zemlja koja je potpuno pogriješila koncept svog ekonomskog razvoja i mi, građani Crne Gore smo odlučni, da to promijenimo”, rekao je Abazović.

On je kazao da je platforma “Crno na bijelo “ građanska opcija, navodeći da okupljaju ljude svih vjera i nacija:

“Ovo je naša Crna Gora. Ne privatna, nego Crna Gora svih građana”.

Abazović
Abazović foto: Boris Pejović

Istakao je da nude ekspertsku Vladu, da se svi političari povuku i da postoje eksperti koji će na dvije ili četiri godine uraditi kapitalne promjene u vladavini prava, ekonomskoj, zdravstvenoj i obrazovnoj reformi i zaštiti životne sredine.

Sa predaje liste
Sa predaje liste foto: Boris Pejović

“Želimo da brendiramo Crnu Goru kao ekološku državu…Želimo da pod hitno donesemo dva sistemska zakona-Zakon o porijeklu imovine i Zakon o lustraciji. Bez ta dva zakona nema promjena u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

On je kazao da žele da razviju drugi ekonomski koncept u odnosu na postojeći , koji će biti “bolji, pravedniji i imaće drugačiju fiskalnu politiku i omogućiće bolju distribuciju ekonomskih dobara”.

izvor: vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s