CG - DRUŠTVO CRNA GORA

MP: Obrazovni sistem se priprema za redovan početak školske godine, ujedno se snimaju časovi zbog nepredviđene epidemiološke situacije

– S obzirom na očekivano interesovanje javnosti, imamo obavezu da saopštimo stav Ministarstva prosvjete po pitanju početka školske godine. Na samom početju ističemo da je pojava koronavirusa sasvim jasno pokazala da nije ozbiljno davati dugoročne planove i obećanja, koja se u nekoliko dana mogu izmijeniti, usljed objektivnih okolnosti. Upravo zato Ministarstvo mjesec dana pred početak školske godine može da saopšti sljedeće: obrazovni sistem priprema se za redovan početak školske godine, što bi trebalo da čine i roditelji i đaci. Naravno, u narednim danima bićemo u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje, kako bismo dobili potvrdu takvog stava, istakli su iz ovog resora.

OŠ “Ristan Pavlović” – Pljevlja

Istovremeno, iz Ministarstva prosvjete napominju da se epidemiološka situacija mijenja iz dana u dan, i jasno je da ozbiljan obrazovni sistem mora imati scenario podrške za takve nepredviđene situacije, koje jesu moguće u narednim nedjeljama i mjesecima. – Upravo zato tokom avgusta će se snimati časovi za prvo tromjesečje, isključivo kao “plan B”, a nikako kao već utvrđena zamjena za redovnu nastavu, saopštili su iz MP.

“Dakle, ponovno snimanje video časova za sada ima za cilj da stvori bazu za obrazovni sistem, kako nas eventualno pogoršanje epidemiološke situacije ne bi zateklo nespremne. Ta baza će ipak, kako smo već rekli, vjerovatnije služiti samo kao podrška obrazovnom sistemu i biti koristan resurs đacima i nastavnicima u redovnoj nastavi”, istakli su iz MP.

– Nadamo se i vjerujemo da će propisane mjere uticati na bolji razvoj epidemiološke situacije, te da ćemo dobiti potvrdu i od nadležnih zdravstvenih institucija da djeca, na zadovoljstvo svih nas, u septembru mogu biti u školskim klupama, zaključili su u saopštenju iz Ministarstva prosvjete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s