PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

Покрет за Пљевља: Бијели орао

Саопштење Покрета за Пљевља

БИЈЕЛИ ОРАО

Најславнији лажов у светској литератури је барон Минхаузен. На нашим просторима важи правило да се највише лаже у рату, љубави и изборним кампањама. Али као што лаже актуелни министар Одбране Црне Горе Предраг Бошковић, то мајка није рађала. У складу са тим је и његов животопис од „Бијелог орла“ 90 – тих година прошлог вијека, до министра Одбране у Влади Душка Марковића и експерта за откривање фејк Црногораца ( недовољни Црногорци илити Црногорци са грешком).
Рођен је у пљеваљском селу Прачици, али се из необјашњивих разлога наврзао са својим лажима на Бобово и Бобовце.
Прво је Мило Ђукановић у референдумској кампањи 2006.године обећао да ће асфалтирати пут од Косанице до Бобова. Онда је 2008.године у Пљевљима потписан Споразум о партнерству за финансирање реконструкције и изградње пута Косаница – Бобово- Мештревац. Вриједност радова 4 милиона за 20 км пута. Споразум су потписали директор Дирекције за саобраћај Веселин Грбовић, предсједник компаније Вектра Монтенегро Драган Брковић, министар пољопривреде Милутин Симовић, директор Дирекције јавних радова Жарко Живковић, предсједник Одбора директора Рудника угља Предраг Бошковић и предсједник Општине Филип Вуковић. Веће пропагандне буке и прдњаве није било те године у Пљевљима, а све је на крају испало магла работа.
Иначе је директовање Предрага Бошковића у Руднику угља у Пљевљима остало запамћено по торбама пуним пара које су ишле за Подгорицу и Рукометни клуб Будућност. Додуше давао је паре, али не из свог џепа, него рудничке, и за изградњу храма Св. Ђорђија на Гукама. Због тога га је Милешевска епархија, својевремено, одликовала орденом Св. Саве, који је вратио у фебруару ове године. Да је давао паре из свог џепа сигурно га не би вратио, овако остаје предлог за размишљање Српској православној цркви, треба ли одликовати директоре јавних предузећа који не дају своје, него паре свих запослених, или одликовање уручити предузећу.

Уочи сваких локалних и парламентарних избора, некад више некад мање, потезана је прича о асфалтирању пута за Бобово. Ове године у јуну мјесецу на „ мјесто злочина“ вратио се , овога пута у улози војног министра Предраг Бошковић са једним старим булдозером и десетином војника. Обећање о брзом асфалтирању пута за Бобово подупрли су својим присуством, предсједник Општине Игор Голубовић и начелник
Генерал штаба војске ЦГ генерал мајор Драгутин Дакић. Разумије се чорба је зачињена и причом како ће се у читав пројекат укључити и Рудник угља.
Мало било дуго не трајало, корона је растјерала војнике, а булдозер „Чађо“ ( како су га назвали сељани) је одшлепан за Подгорицу. Тако је прича о путу Косаница – Глибаћи – Бобово и овог пута неславно завршена.


У међувремену је Основни суд у Подгорици пресудио да су Министарство одбране Црне Горе, а од 2017.године министар Предраг Бошковић починили тешке облике дискриминације и прогон подофицира Здравка Касалице из Синдиката одбране и војске Црне Горе. Разумије се због свега учињеног Предраг Бошковић је награђен од стране врха режима тако што је добио ратни распоред кота бр 6 на посланичкој листи ДПС-а.
Због тога Покрет за Пљевља подржава велику народну коалицију “ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”.
СВИ ЗАЈЕДНО, НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, 05.08.2020. ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s