PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Besplatni udžbenici za učenike prva tri razreda osnovnih škola u Pljevljima

Roditelji najmlađih osnovaca u Pljevljima i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu zahvaljujući podršci Opštine Pljevlja i „Elektroprivrede Crne Gore“ AD Nikšić.

– Pljevaljska lokalna uprava i Elektroprivreda ove godine obezbijedili su sredstva za komplete udžbenika svim učenicima prva tri razreda gradskih i seoskih osnovnih škola u Pljevljima – njih 617, koja će početkom školske godine refundirati roditeljima djece, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Iz Kabineta predsjednika Opštine istakli su da je na zadovoljstvo Opštine Pljevlja, vrijedna donacija nedostajućih sredstava od strane Elektroprivrede Crne Gore kao veoma značajne društveno -odgovorne kompanije, omogućila nastavak prošlogodišnje prakse, s tim što je broj kompleta udžbenika znatno veći u odnosu na prošlu godinu. Besplatne knjige za školsku 2020/2021 godinu dobija 415 đaka više nego prethodne, kada su udžbenici obezbijeđeni samo za učenike prvog razreda.

“Opština Pljevlja kroz ovaj pozitivan trend rasta pokazuje odgovornost kroz sprovođenje jednog od  ciljeva, da djeci i mladim sugrađanima poboljša uslove školovanja i zaštiti standard učenika i njihovih roditelja”, saopštili su iz Kabineta.

“Budžetom  za 2020. godinu Opština Pljevlja opredijelila je sredstva za refundiranje nabavke udžbenika polaznicima u osnovne škole u iznosu od 15.000 eura, a uspješnim dogovorom sa EPCG koja će svojom vrijednom donacijom koja neće biti manja od 13.000 eura, upotpuniti nedostajući iznos, obezbijediće se udžbenici za prva tri razreda. Vjerujemo da će ova akcija postati tradicionalna i da će značajno doprinijeti poboljšanju uslova školovanja mladih sugrađana kroz što veće finansijsko rasterećenje roditelja”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Još jedan apel upućen je svim roditeljima učenika prva tri razreda, da kao i prethodne školske godine nabave svojim mališanima komplete udžbenika, a u septembru će sredstva biti refundirana.

izvor: pljevlja.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s