CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Koalicija “Mir je naša nacija”: Najoštrije osuđujemo hapšenje administratora mim stranice i drugih građana zbog stavova na društvenim mrežama

– Uprava policije Crne Gore kao da se svakodnevno trudi da opravda sve izvještaje međunarodnih institucija koje nivo sloboda govora i izražavanja, kao i sloboda uopšte u Crnoj Gori, u svim mogućim prilikama, zakucavaju za samo evropsko dno, smatraju iz koalicije “Mir je naša nacija”.

Oni napominju da se nastavljju hapšenja zbog satiričnih Fejsbuk statusa. Jutros je uhapšen D. Ć. iz Bara, administrator jedne od mim stranica koje u posljednjih nekoliko godina sa filigrantskom preciznošću oslikavaju crnogorsku stvarnost i svakodnevicu.

“I to su učinili na način što su ga prvo uhapsili zbog navodnog krivičnog djela izazivanja panike po krivičnom postupku, a onda u stanici policije podnose prekršajnu prijavu što je klasičan primjer zloupotrebe ovlašćenja protivzakonitog i protivustavnog djelovanja.”

Iz koalicije “Mir je naša nacija” su pozvali Upravu policije da se odmah skloni sa društvenih mreža i posveti borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Privrženi evropskim i demokratskim vrijednostima, posebno vrijednostima koje podrazumijevaju pravo na slobodu misli i umjetničkog izražavanja, imajući u vidu Volterovu misao: „Ja se ne slažem ni sa jednom riječju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš“, najoštrije osuđujemo hapšenje administratora mim stranice, kao i hapšenja svih građana zbog iskazanog mišljenja na društvenim mrežama jer smo sigurni da u 21. vijeku niko ne treba da bude hapšen zbog onog što misli ili saopštava.

Zato Koalicija „Mir je naša nacija“ zahtijeva hitno i neodložno puštanje na slobodu građanina D. Ć.

Narednih dana naša koalicija će se detaljnije pozabaviti ovim pitanjem, imajući u vidu da su ovi slučajevi postali alarmantni po naše društvo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s