PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Maja Čabarkapa, doktorand iz Pljevalja odbila stipendiju Vlade CG od preko 50.000 eura: Ne želim ništa sa onima koji zatiru srpski narod i SPC

Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na PMF-UCG, ispisala je novu stranicu odbrane svetinja i učinila ponosnim sve Pljevljake i slobodne građane Crne Gore.

Naime, ova mlada naučnica raskinula je Ugovor o dodjeli stipendije za doktorska istraživanja vrijedan preko 50 hiljada evra, istakavši da ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje.

Maja Čabarkapa

O ovoj odluci obavijestila je i ministarku nauke, Sanju Damjanović. Poruku Maje Čabarkape prenosimo integralno.

„Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mjesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenutne Vlade i višedecenijski način odlučivanja/djelovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo.

Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičsnost/apsolutizam. Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primijetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture.

Sporni „zakon o slobodi vjeroispovijesti“ je samo vrh ledenog brijega. Meni je zaista žao da primjetim da ste i Vi dio svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cijenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Kao Srpkinji, vjernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudjelujem u pokušajima zatiranja mog Srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi.

izvor: borba.me, facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s