CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Striković: Tužilaštvo da ispita nezakonite radnje ministra Hrapovića

SDP poziva Tužilaštvo da odmah ispita nove nezakonite radnje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koje je utvrdio Upravni sud a tiču se nezakonite raspodjele milion eura državnog novca NVO sektoru.

povezano: https://publikum.me/2020/08/04/hrapovic-nezakonito-podijelio-910-hiljada-eura/

– Skandal ministar zdravlja ovime ispisuje još jednu stranicu nezakonitog i neetičkog ponašanja zbog čega je već odavno morao podnijeti ostavku ili biti razriješen. Svakako, prije izvjesnog pravnog procesuiranja od strane nadležnih organa zbog niza afera u kojima je akter, tvrdi potpredsjednik SDP-a, dr Adnan Striković.

dr Adnan Striković, potpredsjednik SDP CG

Iz SDP-a podsjećaju da je nedavno Državna revizorska institucija donijela mišljenje po kojem su samo 4 objekta koja se rade u okviru zdravstvenog sistema “poskupili” 11 miliona eura za godinu dana.

– Milionske ugradnje ministra Hrapovića su najbolje objašnjenja života na visokoj nozi kojim se Hrapović hvali a što građani svakodnevno mogu vidjeti na raznim medijskim platformama, smatra Striković.

Zato bi za Strkovića, poslije nalaza Upravnog suda i DRI, jedino logično bilo da se o radnjama Hrapovića izjasni i najpozvanija državna institucija u njegovom slučaju – Tužilaštvo, jer je očigledno da će za odlazećim ministrom ostati brojni tragovi finansijskih mahinacija i malverzacija.

SDP podsjeća i da se “budžet ministarstva zdravlja  povećao sa 199 miliona na 281 milion za samo 3 godine,a da su naši ljekari najmanje plaćeni u regionu, pacijenti nezadovoljni listama čekanja, medicinske sestre nam odlaze, a jedini ko je zadovoljan stanjem je upravo ministar Hrapović”.

“Kako i ne bi kad ugradnja ide dobro a milioni kapaju”, ističe Striković.

“Luj Viton ministru ćemo, kako smo obećali, iznajmiti stan preko puta Tužilaštva, kako ne bi morao po vrućini da dolazi svako malo, jer je očigledno da će, kao i njegove partijske kolege, imati dosta toga da ispriča” zaključuje Striković.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s