CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Zaposleni u domovima za stare se rotiraju po grupama

U domovima za stare nema oboljelih od korona virusa, niti je ijedan zaposleni u samoizolaciji zbog toga što je bio u kontaktu sa pozitivnom osobom na ovu infekciju, rekla je portparolka Ministarstva rada i socijalnog staranja Ana Nikčević.

Objašnjava da za razliku od prvog talasa, kada su svi zaposleni koji brinu o zdravlju, higijeni i ishrani korisnika bili u potpunom karantinu dva mjeseca, sada je način funkcionisanja izmijenjen – zaposleni ulaze u karantin po grupama na 15 dana i to nakon testiranja na kovid-19.

U “izolaciji” u Javnoj ustanovi Dom starih Pljevlja je 17 zaposlenih koji brinu o 48 korisnika usluge smještaja. Dodaje da je formiranjem timova koji se mjenjaju na 15 dana obezbijeđeno znatno lakše funkionisanje zaposlenih, a da se tim nije umanjio kvalitet pružanja usluge.

“Smanjena je mogućnost unošenja virusa u ustanovu, jer se zaposleni testiraju prije samog ulaska u izolaciju. Nema pozitivnih na korona virus. Kapaciteti doma su zadovoljavajući. Tu boravi 48 korisnika. Posjete su zabranjene u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje”, rekla je Nikčević.

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s