CG - POLITIKA CRNA GORA

Iz platforme “Crno na bijelo” poručuju DPS-u: Prestanite da maltretirate građane telefonskim pozivima

Više desetina građana u prethodnih nekoliko dana obratilo se štabu platforme „Crno na bijelo“ sa informacijom da ih na privatne brojeve pozivaju aktivisti DPS-a, i ako nijesu u bazi brojeva njihovog članstva, i postavljaju im pitanja da li podržavaju tu partiju i da li će ih glasati na izborima zakazanim za 30. avgust, saopštili su danas iz platforme „Crno na bijelo“.

Iz platforme “Crno na bijelo” tvrde da je ovo besprizorni atak na integritet i dostojanstvo ljudi od onih koji se „za slamku hvataju pred izvjesni politički potop 30. avgusta na izborima“.

Iz platforme „Crno na bijelo“ kažu da DPS na ovaj način krši Zakon o zaštiti podataka ličnosti, zloputrebljava telefonski imenik, baze i registre koji su im dostupni preko državnih organa sa ciljem da dodatno izvrše pritisak na građane pred izbore.

„Ovo je još jedan od vidova mahinacija i zloupotreba državnih resurasa, podataka i resursa za potrebe DPS-a. Na despotski i totalitaristički način svojstven ovoj partiji krenulo se u prljavu kampanju koja im ovog puta neće pomoći“, ukazuju iz platforme „Crno na bijelo“.

Iz platforme „Crno na bijelo“ pozivaju  građane da ne nasijedaju na ovakve vidove pritisaka i provokacija i da na izborima glasaju slobodno skladno Ustavu Crne Gore.

izvor: crnonabijelo.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s