PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Na rub egzistencije dovedeno 50 porodica

Sindikalna organizacija Komunalne usluge obratila se predsjedniku Opštine Igoru Goluboviću zahtjevom da se uključi u rješavanje situacije u tom preduzeću koje je duže vrijeme u problemima. Situacija je postala još složenija kada je Poreska uprava blokirala račun firme zbog reprograma duga pa su radnici, navode u dopisu, kojima poslodavac duguje 16 plata dovedeni na rub egzistenicje.

I pored svih teškoća u društvu uslijedila je i blokada računa i to za vrijeme pandemije, što nas je dovelo u takvo stanje da nam je praktično blokiran i onemogućen normalan rad. Nadali smo se da će se poslije dužeg čekanja na izbor izvršnog direktora i njegovog dolaska konačno stanje popraviti, ali je i ovog puta, kao i mnogo puta ranije, izostala podrška osnivača. Napominjemo da zaposleni i u ovakvoj situaciji, kada im se duguje 16 zarada ispunjavaju redovno svoje obaveze navodi se u pismu koje je potpisao predsjednik sindikalne organizacije DOO Komunalne usluge Vukadin Šljukić.

Oni ističu da podržavaju u potpunosti izvršnog direktora, cijene njegove napore kako bi Komunalno konačno počelo nesmetano da obavlja poslove koji su od javnog interesa.

Ali i u ovom dijelu i pored naših nadanja i očekivanja nijesmo naišli na Vaše razumijevanje, jer sa blokiranim računom obavljanje poslova je praktično onemogućeno navodi se u zahtjevu radnika. Oni apeluju na osnivača (Opštinu) da još jednom pokuša riješiti teško stanje u Komunalnom, prvenstveno deblokadu računa “da bi 50 porodica, koje su bez imalo pretjerivanja dovedene na rub egzistencije mogle iole normalno živjeti”.

Skidanjem blokade računa bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje Društva. Ukoliko izostane Vaša pomoć i podrška prinuđeni smo na preduzimanje radikalnih mjera, koje u ovom momentu ne odgovaraju nikome navodi se u zahtjevu Sindikata.

izvor: dan.co.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s