CG - DRUŠTVO CRNA GORA

SNP: Dok kriminalci šetaju slobodno hapse se administratori mim stranica

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje hapšenje administratora MIM stranice koga policija sumnjiči za izazivanje panike i nereda.

– Hapšenje osobe koja na satiričan način predstavlja stvaranost u Crnoj Gori dokaz je da u našoj državi caruje nemogućnost izražavanja mišljenja, te da se ponovo uvodi verbalni delikt kao razlog za kažnjavanje građana, smatraju u SNP-u.

Iz SNP-a tvrde da je ovo još jedan u nizu akata primjene sile prema ljudima koji na društvenim mrežama slobodno izražavaju svoje stavove i još jedan primjer selektivne pravde. – Dok se ozbiljni prekršitelji zakona šetaju slobodno i ne odgovaraju za svoja krivična djela, brani se sloboda govora velikom broju ljudi samo zato što se njihove objave ne dopadaju moćnicima.

Ovakvi slučajevi privođenja govore da živimo u atmosferi straha, netolerancije i represije, te da u Crnoj Gori, državi kandidatu za članstvo u EU, u 21. vijeku, ne stanuje sloboda izražavanja mišljenja. Ovakva praksa se ne smije nastaviti i zato SNP CG zahtijeva što hitnije oslobođanje administratora MIM stranice.”

izvor: facebook – SNP CG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s