CG - POLITIKA CRNA GORA PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

Покрет за Пљевља: Мило и два Душка

Саопштење за јавност Покрета за Пљевља

МИЛО И ДВА ДУШКА

Бјеше на брдовитом Балкану, једна малена, лијепа земља, чији становници, иако веома сиромашни, без слободе, демократије и будућности, нису дуго, дуго мијењали ни власт ни владаоца. Власт је била једна те иста, готово осам деценија, а последњи Господар, на трону преко тридесет година. Као такви, и народ и држава и владар, били су својеврстан, непоновљив феномен европске цивилизације.
Дође тако вријеме избора. Господар је морао да се, поред бројних обавеза, носи и са двојицом “момака” истог имена. Душко. И као што то бива, у свим причама са добрим и лошим момцима, један Душко је био много добар и фин, а други, оличење зла. Добри момак Душко, прихватио се, чак и да буде на челу изборне листе, за коју је унапријед знао да је губитничка. Да није, не би њега допала. Други, лоши момак Душко, оличење је зла, непријатељ државе и тековина од Туђемила до „лименке“ и „коверте“. “Утекао” је и од руке правде, у тај далеки и мрски Лондон. Пета колона и чиста реакција.


“Добри Душко” је, за Господара и државу (власт), био спреман на све. Просто, чинио је чуда. Ишао је чак и дотле, да Светог Саву изједначи са Хитлером. Ваљда у чврстој вјери, да ће постати први архиепископ “осмоконгресне цркве” и да ће га лично Мило рукоположити. Кога би другог, годинама се мучио на челу државне безбједности и владе, слијеп и глувонијем за море афера које су појеле стотине милиона народних пара. Набројати се не могу сва његова “страдања и патње”.
Е, али не лези враже, не прави се рачун без крчмара. Онај други, “лоши Душко”, цијело вријеме ровари из тог Лондона. Још од када је извукао онај снимак коверте у Миговом џепу, гањају га и траже. Све су му одузели и закључали. Због њега су замрзјели и географски атлас. Плава торба им на сан излази сваке ноћи, чим склопе очи. Шта се то у њој налази, а не да мира Милу и “добром Душку”, ни Интерпол не зна. Неће, а могао би. Није ни Интерпол као што је био, и он је почео да ради за просрпску опозицију и Амфилохија.
Елем, одбацивањем црвене потјернице Интерпола за “лошим Душком”, велико је знаменије, ако смо паметни и мудри. Укинута је чак и национална потјерница уз поруку да је политички мотивисана и противправна. Још веће је знаменије, јединство народа и Цркве Христове, оличено у великој народној коалицији ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ!
Слобода куца на врата, отворимо их 30. августа СВИ ЗАЈЕДНО!
НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА
07.08.2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s