CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

RTCG zabranila spot platforme “Crno na bijelo” jer se u njemu pojavljuje predsjednik CG Milo Đukanović

Izborni pul Javnog servisa (RTCG) zabranio je danas promotivni spot koalicije okupljene oko platforme “Crno na bijelo” u kojem se pojavljuje hologram predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. U obrazloženju koje je RTCG dostavila koaliciji “Crno na bijelo” stoji “da je sporan dio u kojem se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pojavljuje u nekorektnoj tehičkoj modifikaciji”. 

foto: “Crno na bijelo”

“RTCG je po ko zna koji put ugrozio medijske slobode, slobodu govora, slobodu izražavanja i umjetnički izraz u cilju zaštite lika i djela šefa tridesetogodišnjeg režima Mila Đukanovića”, smatraju iz građanske platforme “Crno na bijelo”.

– Koalicija “Crno na bijelo” se zahvaljuje RTCG-u što je ovim činom potvrdila sve naše navode da nijesu medijski javni servis građana Crne Gore, već je menadžment ove zarobljene institucije dokazao da je poslušnost režimu iznad svih profesionalnih standarda, istakli su u saopštenju.


Koalicija “Crno na bijelo” je na kraju pozvala sve građane da pogledaju spot koji je RTCG zabranio za emitovanje zbog pojave aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u njemu i da sami ocijene da li u bilo kojem segmentu postoji sporan sadržaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s