CG - POLITIKA CRNA GORA

Đukanović u Lješkopolju najavio ubjedljivu pobjedu na izborima

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je Lješkopolje u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore. Sastanku, koji je organizovan uz puno poštovanje mjera NKT, su prisustvovali član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora Glavnog grada i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović i koordinator DPS za Donju Goricu Miomir M. Mugoša.

Na početku sastanka koordinator Mugoša je, pozdravljajući predsjednika Đukanovića, kazao da je simbolično to što kampanja kreće upravo iz Lješkopolja budući da su Vlada Crne Gore i Glavni grad u prethodnim decenijama uložili desetine miliona eura u ovaj kraj što je promijenilo izgled ovog dijela Podgorice i značajno popravilo životni standard građana.

Predsjednik odbora Glavnog grada, Časlav Vešović zahvalio se mještanima na kontinuiranoj podršci Demokratskoj partiji socijalista i njihovom predanom angažmanu na ostvarivanju izuzetnih rezultata te iskazao očekivanje da će tako biti i ubuduće.

Član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković je između ostalog rekao da prisustvujemo dinamičnom razvoju Donje Gorice, nakon čega je pobrojao investicije vrijedne par desetina miliona eura koje se trenutno odvijaju, čime je značajno unaprijeđen životni standard građana u Lješanskoj nahiji. Ukazao je na značaj predstojećih izbora za nastavak daljeg razvoja i ukupne emancipacije crnogorskog društva.

Predsjednik Đukanović se na početku izlaganja zahvalio na organizaciji skupa i istakao da uspjeh u politici najviše zavisi od povjerenja te da je siguran da je Demokratska partija socijalista svojim predanim radom apsolutno zaslužila to povjerenje u Donjoj Gorici, kao i u cijeloj Crnoj Gori. Predsjednik je dodao da su na predstojećim izborima ponovo na probi one vrijednosti koje smo mukotrpno gradili decenijama budući da se i danas suočavamo sa onima koji žele da promijene kurs državne politike Crne Gore, ukinu njenu suverenost i nezavisnost i vrate je u status kakav je imala do 2006. godine. Predsjednik Đukanović je istakao da to ne smijemo dozvoliti te da je Evropa prirodna kuća i ambijent za našu državu. U tom kontekstu, dodao je, da smo danas na 50% prosjeka životnog standarda EU te da nas očekuje još puno posla i ne smijemo dozvoliti da na tom putu budemo zaustavljeni.

foto: dps.me

Đukanović je kazao da Demokratska partija socijalista ima dvije prednosti koje opozicija ne može pobijediti. Prva prednost su ostvareni rezultati: očuvanje mira i stabilnosti, znanje u upravljanju kriznim situacijama, obnova nezavisnosti, obezbjeđivanje ekonomskog dostojanstva, učlanjenje u NATO, liderstvo u evropskim integracijama i značajno poboljšanje kvaliteta života građana. Druga prednost je jasna vizija koju naša partija ima kada je u pitanju dalji razvoj naše države kao i kapaciteti i mudrost koji u njoj stanuju da bi takva vizija bila ostvarena. Predsjednik je istakao da DPS garantuje stabilnost, te da smo danas na korak od ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života građana Crne Gore:

,,Nikada nijesmo bili toliko evropska i toliko uvažena evropska država kao danas i to je životno djelo ove generacije”.

Na samom kraju Đukanović je iskazao uvjerenje da je, zbog svega navedenog, pred DPS-om još jedna ubjedljiva izborna pobjeda na Parlamentarnim izborima 30. avgusta.

izvor: dps.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s