CG - DRUŠTVO CRNA GORA

Шћекић осудио исписивање графита у беранским насељима

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић најоштрије је осудио исписивање графита у градским насељима у којима претежно живе Муслимани и Бошњаци.

Саопштење предсједника општине Беране преносимо интегрално:

„Општина Беране најоштрије осуђује злонамјерне поступке у виду графита непримјерене садржине који су током ноћи исписани у насељима гдје живе наши суграђани, комшије и пријатељи Бошњаци и Муслимани.

Отворено сумњамо да овакви поступци долазе од кругова блиских актуелној власти на државном нивоу, како би по већ опробаном сценарију из 90-тих година покушали да у Беране унесу међунационалне подјеле и наруше међувјерски склад на начин на који то раде свих ових година.

Грађани Берана јасно препознају из којих политичких кухиња долазе овакви наручени графити у сусрет изборима. Ради се о узалудном покушају изазивања међунационалних тензија, јер им то Беране неће дозволити.

Они који су то наредили и урадили под окриљем мрака немају људскости и образа. Они и њихови налогодавци нека се сраме оваквих поступака.

Локална власт неће дозволити било коме да ремети добре међунационалне односе по којима је Беране препознато свих ових година.

Позивамо грађане да не насиједају на овакве примитивне намјере и поступке у сусрет изборима, него да наставимо да поштујемо различитости и сачувамо традицију добросусједских односа са нашим пријатељима и комшијама исламске вјероисповијести.

Немојте дозволити да било чији политички интерес и познати рукопис тајних структура блиских режиму поремети међунационални суживот у Беранама.

Наше комшије Муслимани и Бошњаци ће се у Беранама увијек осјећати безбједно и сигурно, а они који инсистирају на подјелама и мржњи у 21. вијеку ради очувања личних привилегија и повластица немају своје мјесто у нашем граду.

Беране је град толеранције и суживота. Био и остао.

Позивамо тужилаштво и полицију да у најкраћем року пронађу и казне налогодавце и починиоце овог срамног дјела“, стоји у саопштењу предсједника општине Беране Драгослава Шћекића.

извор: Општина Беране – званична страница

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s