CG - POLITIKA CRNA GORA

Bečić: Dosta je predizbornih trikova odlazećeg premijera

– Odlazeći premijer blefer, nakon što je prepustio građane stihiji ekonomskog cunamija koja pogađa naše društvo, sada obećava da neće biti smanjivanja plata i penzija nakon izbora. Premijeru, je li ovo ono isto obećanje kao prije izbora 2016. godine, kada ste obećavali da nećete ukinuti naknade majkama, pa ste majke odmah poslije izbora prevarili i ukinuli im naknade? Ili je ovo, možda, sličnije onom obećanju od prije četiri godine, kada ste garantovali da neće biti povećanja poreza i novih nameta za građane, pa ste, odmah nakon izbora, povećali PDV sa 19% na 21%?, upitao je lider koalicije “Mir je naša nacija” – Aleksa Bečić.

foto: facebook – Demokrate

“Da ne govorimo o obećanju o većim platama i penzijama, pa danas za platu ili penziju možemo da kupimo daleko manje nego prije deset godina, jer je realna vrijednost manja nego što je bila”, ističe Bečić. – Moguće je da je odlazeći premijer mislio na obećanje da nece biti novih zaduženja i divljanja uvozničkih lobija, pa su nas za prethodne četiri godine zadužili novih milijardu i po, a danas uvozimo 600 miliona više nego prije četiri godine.

Bečić smatra da je “predizbornih trikova odlazećeg premijera blefera dosta građanima Crne Gore”.

Po njemu, ekonomski oporavak mogu obezbijediti samo ljudi čistih ruku i iskrenih namjera koji su spremni da zaustave namještene tendere, koruptivne ugovore i druga polja korupcije, koji su odlučni da pobijede uvozničke lobije, šumarsku, putarsku i hidro mafiju, koji imaju hrabrosti da naplate poreske dugove tajkunima, rad na crno uvedu u legalne tokove, promijene poresku politiku, povećaju minimalnu platu na 300, a minimalnu penziju na 200 eura i obezbijede uslove za relaan rast svih plata i penzija.

Zato mir jeste privlačenje kredibilnih investirora koji će otvoriti nove fabrike, zato mir jeste razvijen turizam koji živi 12 mjeseci, zato mir jeste jaka i zaštićena poljoprivreda, zato mir jesu besplatni udžbenici za sve osnovce, zato mir jeste zbir svih nacija, zato mir jeste naša nacija!”, zaključio je Bečić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s