CG - DRUŠTVO CG - POLITIKA CRNA GORA

Savjet RTCG zatražio da urednički tim te kuće pojasni odluku o zabrani spota koalicije “Crno na bijelo”

Postupajući po žalbi koalicije Crno na bijelo, Savjet Radio televizije Crne Gore (RTCG) ocijenio je da je urednički tim te kuće “neadekvatno i nedovoljno precizno objasnio razloge zbog kojih je zabranjen spot koalicije Crno na bijelo“, te tražio da urednički tim RTCG-a dopuni i dodatno pojasni svoju odluku.
Prikazivanje navedenog spota koalicije Crno na bijelo, u kome se pojavljuje hologramski lik predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, ranije ove nedelje zabranilo je uredništvo RTCG-a sa obrazloženjem da se “predsjednik Đukanović pojavljuje u nekorektnoj tehničkoj modifikaciji”.
Odmah nakon zabrane spota, koalicija Crno na bijelo uložila je žalbu Savjetu RTCG-a, koju je Savjet danas djelimično i uvažio.
“Koliko je državna radio-televizija zarobljena, najbolje govori činjenica da čak i ovakav Savjet RTCG-a nije mogao opravdati poslušničke i podaničke argumente direktora i menadžmenta RTCG-a, koji su posegli za neviđenom pravnom gimnastikom, samo kako bi zaštitili lik i djelo svog šefa, Mila Đukanovića. Uprkos ovakvoj odluci Savjeta ne očekujemo značajnije iskorake u radu zarobljenog javnog servisa, ali ćemo nastaviti da ogoljavamo udbaški i policijski karakter rukovodioca RTCG-a, čija je jedina misija – odbrana kriminalnog DPS režima”, ukazali su u koaliciji Crno na bijelo.


Ta koalicija pozdravila je napore pojedinih članova Savjeta, imenovanih od strane nevladinih organizacija, koji su tražili revidiranje skandaloznih stavova uredništva RTCG-a i koji su ogolili njihov poslušnički karakter.
“Nažalost, bez smjene ovakve vlasti, neće doći do nužnog depolitizovanja našeg javnog servisa, niti će – dok god dvorska politika bude uređivala RTCG, doći do rasta povjerenja građana/ki u tu medijsku kuću. Na sreću svih nas, te promjene su nikada bliže, pa se radujemo danu kada će svi zaposleni u RTCG-u biti vođeni isključivo profesionalnim i moralnim kodeksima, a ne ucjenama i pritiscima od strane bilo koje političke partije u Crnoj Gori”, ukazali su u koaliciji “Crno na bijelo”.
Prvi spot koalicije “Crno na bijelo” izazvao je veliku buru na društvenim mrežama, a samo za nekoliko dana pogledalo ga je više stotina hiljada ljudi. U koaliciji Crno na bijelo ističu da će nastaviti sa kreativnim i avangardnim medijskim istupima, bez obzira na sve pokušaje cenzure i pokušaja “uvođenja poslušničke discipline od strane RTCG-a i drugih dvorskih dužnika i jurišnika”.

izvor: crnonabijelo.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s