PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Završeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Omladinskoj i dijelu Ulice Tanasija Pejatovića

Opština Pljevlja i doo „Vodovod“ nastavljaju realizaciju investicija na rekonstrukciji i adaptaciji distributivne vodovodne mreže u Pljevljima, saopšteno je iz Kabineta predsjednika opštine.

Iz Kabineta su saopštili da će se ovogodišnjim planom investicija u distributivnu mrežu realizovati kompletna rekonstrukcija distributivne vodovodne mreže i priključaka za potrošače u Omladinskoj ulici, ulici Uroša Ružičića, Zlatiborskoj, dijelu Tanasija Pejatovića i dijelu Boračke ulice.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Planirane radove doo „Vodovod“ je završio na rekonstrukciji vodovodne mreže Omladinskoj ulici i dijelu ulice Tanasija Pejatovića. Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 54.000 €.

Izvedeni radovi su se odnosili na ugradnju cijevi od poli-etilena PEHD klase za glavni cjevovod DN 110 ukupne dužine 404 m, za sekundarnu mrežu DN 63, DN 32 ukupne dužine 306 m. Izvedeni radovi na vodovodnoj mreži imali su za cilj zamjenu dotrajalog cjevovoda, povećanje profila, stabilizaciju pritiska i smanjenje gubitaka i kvalitetnije vodosnadbjevanje.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

– Rekonstrukcijom Omladinske i dijela Tanasija Pejatovića realizovana je kompletna rekonstrukcija centralnog jezgra grada kao prioritetna zona u cilju smanjenja gubitaka na mreži, naglasili su iz Kabineta predsjednika.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

Oni podsjećaju da je u periodu od 2014. do 2020. godine, rekonstruisana distributivna vodovodna mreža sa priključcima za potrošače u sljedećim ulicama: 1. Decembar, Voja Đenisijevića, Boška Buhe, III Sandžačke, Volođina, Tršova, Kralja Petra, Miloša Kneževića, Miloša Tošića, Tanasija Pejatovića, Mirka Pejatovića, Omladinska, Glasinačka, Principova, a ove godine nastavak Omladinska i Tanasija Pejatovića.

– Daljim redovnim i vanrednim monitoringom mjerenjima – ultrazvučnim mjeračima protoka utvrdiće se tačni efekti ulaganja, koji su doveli do smanjenja gubitaka sa preko 80% proizvedene vode na manje od 20% nakon radova, zaključuju iz Kabineta predsjednika opštine Pljevlja.

Фотографија корисника Zvanična stranica Opštine Pljevlja

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s