PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

Покрет за Пљевља: Тужна прича о пљеваљском здравству

Саопштење за јавност

Ово је прича о жалосном стању пљеваљског здравства, изградњи нове болнице и стамбене зграде за здравствене раднике.

Она је врсница са причом о топлификацији Пљеваља и датира од раних 80 – тих година прошлог вијека. И не зна се која је жалоснија. Наиме 1979. године општински Комитет и Партија смјенили су директора Медицинског центра у Пљевљима др Милоша Кнежевића, у то вријеме легенду пљеваљске и црногорске хирургије. Неко се у Комитету и болници сјетио да је др Кнежевић као омладинац био у четницима. Свака паралела са понашањем данашње власти је закономјерна и нимало случајна. О каквом се човјеку радило најбоље говори податак, да су му приликом путовања тадашњи предсједници Општине уступали прво мјесто у колима, а они би сједали позади. Остала је урбана легенда како је тадашњи предсједник Комитета неколико пута долазио у болницу да саопшти ту одлуку др Кнежевићу, али би се сваки пут напио, прије што би то урадио, па су га уносили у кола.
Ново пословодство болнице, свакако уз подршку Комитета, а вјероватно и ресорног министра здравља кренуло је у амбициозну акцију изградње нове болнице, у којој би била смјештена сва одељења, за разлику од тадашњег и садашњег павиљонског типа. Једном ријечју планирана је болница за 21.вијек. Сам Бог зна колико је новца исплаћено у наредним година и деценијама за израду и ревизију пројекта. Од тада, много је воде протекло Ћехотином и Везишницом, а прича о новој болници је утихнула, и тек повремено би се обнављала, у предизборним кампањама, попут вјетра ноћника који у вечерњим часовима прохуји пљеваљском долином.
И гле чуда. Прије неколико дана актуелни министар здравља Кенан Храповић, родом из Пљеваља, дошао је у родни град, у сред изборне кампање, да би са предсједником Општине Игором Голубовићем, на велика звона најавио изградњу нове болнице, а приде и стамбене зграде за здравствене раднике. Мало му је било 4 године министровавања да уради било шта за пљеваљско здравство. Додуше поставио је стоматолога за директора Опште болнице у Пљевљима, и по томе ће ући у историју црногорског здравства.

Било би јако занимљиво да су и један и други, и Министар и предсједник Општине били прикачени на детектор лажи. Ово због тога што Министар зна да је његово обећање преизборна лаж, а предсједник Општине глуми да му вјерује. Да би циркус био комплетан састанку су присуствовали предсједници оба репрезентативна синдиката здравства: др Љиљана Кривокапић и др Владимир Павићевић. У којој су они улози били ту, и шта је њима обећано да учествују у предизборној кампањи ДПС-а, сигурно ће се сазнати једнога дана. Протеклих година и деценија, ни један од оба репрезентативна синдиката, нису обезбједила ни један стан за здравствене раднике у Пљевљима. Толико о њиховом доприносу у решавању стамбених проблема запослених у Општој болници и Дому здравља у Пљевљима.
Што се тиче стамбене зграде за здравствене раднике у Пљевљима, коју је Министар обећао у Малом логору, некадашње војне касарне, нудимо му предлог. Пошто ће господин Храповић сигурно још неколико пута долазити у Пљевља, нека положи камен темељац на мјесту прљашке, на којој је министар војни Бошковић, такође у Малом логору, још у јуну, најавио изградњу стамбене зграде за војна лица. Према тврдом обећању Министровом радови су требали да почну још половином јула. Како је данас 10.август, а извођача радова, нема ни од корова, ето прилике господину Храповићу да спаси образ и једном и другом. Камен темељац у самом финишу корона изборне кампање био би права ствар за будући музеј лажних обећања Пљевљацима, од стране ДПС-а.

Храповић у Пљевљима; фото – Општина Пљевља


Због свега наведеног грађани Пљеваља знају шта им је чинити 30.августа 2020.године. Сви заједно за велику народну коалицију ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ.

НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, 10.08.2020. ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s