CG - BIZNIS CG - POLITIKA CRNA GORA

ASK: Pratimo aktivnosti i kontrolišemo troškove političkih subjekata, pokrenuti postupci zbog nezakonitog medijskog oglašavanja

Iz Agencije za sprječavanje korupcije saopštili su da sprovode monitoring predizbornih aktivnosti i kontrolišu troškove svih aktivnosti političkih subjekata, u okviru čega prikupljaju i podatke o njihovom oglašavanju na različitim platformama, bilbordima, internet stranicama, elektronskim i štampanim medijima i dr.

– Agencija vrši analizu svih prikupljenih podataka o pruženim uslugama političkim subjektima tokom izborne kampanje, istakli su.

Kad su u pitanju aktivnosti političkih subjekata, iz ASK-a su saopštili da su po službenoj dužnosti pokrenuli 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji, kao i 14 postupaka po podnijetim prigovorima koji se, između ostalih, odnose i na subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja.

“O svim sprovedenim postupcima i rezultatima sprovedenih postupaka Agencija će blagovremeno obavijestiti javnost”, naglasili su na kraju saopštenja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s